ORDFÖRANDE har ordet - oktober 2020

Så har ni här det andra inlägget i ”Ordförande har ordet” efter att vi idag, den 21/10, haft ett nytt styrelsemöte. Ett lika trevligt styrelsemöte som alltid där samtliga deltog och där vi avhandlat några ärenden som jag här tänker berätta lite om.

EKONOMI
Vi startade med att prata om ekonomin, dels dagsläget med en ekonomisk rapport men även så har vi påbörjat arbetet med nästa års budget.

Det ekonomiska läget i föreningen är fortsatt mycket gott och just idag har vi ett resultat som ligger 140 tkr bättre än budget vilket sannolikt blir lite lägre när månaden är slut. Om inget drastiskt händer så går vi mot en positiv prognos med ett årsbokslut och ett resultat på mellan 300-400 tkr vilket gör att vi kan avsätta ytterligare medel för kommande underhåll. Vi kan också konstatera att om vi kan fastställa vår budget för 2021 vid nästa styrelsemöte så kommer vi inte behöva höja avgiften nästa år heller.

HJÄRTSTARTARE
Thomas rapporterade att hjärtstartaren har kommit och att den kommer sättas upp i uppgång B under veckan. En utbildning kommer att anordnas och vi har möjlighet att låta 12 personer gå denna HLR utbildning. Vi hoppas 12 personer vill gå utbildningen så att vi tryggar möjligheten till hjälp i huset om det värsta händer.

UTEMILJÖ OCH SOPRUM
Vi beslutade idag
att de medlemmar som har marklägenheter kommer få sköta om lite mer runt sina uteplatser. Beskrivning av exakt vad kommer det att komma ett särskilt meddelande om men i stort så kommer det att röra sig om bevattning och ansning/klippning. Att vi fattar detta beslut är för att det blir lite knepigt att vattna med spridare över era uteplatser och att vara på era uteplatser. Måste vara bättre tycker vi att den delen sköts av er själva.

I vår kommer en översyn att göras för att se vilka växter som behöver bytas eller tas bort.

Rengöring av sopkärl har påbörjats men måste anpassas efter hur de töms och det är lite oklart just nu.

FISKMÅSAR
Benke har varit i kontakt
med den nya fastighetsägaren till Thomasgymnasiets lokaler som meddelar att de eftersträvar ett avtal med antingen Anticimex eller Nomor där det ingår att hålla efter måsarna.

YTAN NEDANFÖR VÅRT HUS
De med idéer
om vad som bör finnas på ytan ber vi kontakta Carin, Juha eller Amelie som håller i arbetet med att ta fram förslag till Strängnäs kommun.

GARANTIBESIKTNING
Medlemmarna skickar in
fel och brister i strid ström som vi kommer skicka in inför garantibesiktningen den 10 november. Vi kan också informera om att vi har hela fem år på oss att genomföra garantibesiktningar på så även om vi nu genomför denna besiktning så kan vi påkalla ytterligare besiktning inom de kommande tre åren.

SOPPLUNCHEN 25 november kl 11.30
Finns platser kvar
så fler kan anmäla sig och får vi inte fullt av egna medlemmar så är det ok att bjuda med vänner så vi fyller upp alla 30 platser som vi har. Kostnad 100 kr/person.

Ja, det var lite smått och gott från dagens möte. Hoppas ni har en bra höst alla, att ni trots Corona står ut och håller ut. Tyvärr så ser det långvarigt ut men jag hoppas ni alla har det bra. Försök att njuta av höstens härliga färger och tänk på att det är dags att byta däck. Var rädda om er och ta hand om varandra.

En varm och go hälsning till er alla från hela styrelsen.

Classe Boström

122539391_657248588320120_8880045515749916657_njpg