Våra motorvärmarstolpar får inte användas för att ladda el/hybrid bilar. Detta kan i värsta fall skada vårt elnät i huset. Föreningen betalar gemensamt för elen som motorvärmare konsumerar men det är inte OK att föreningen gemensamt betalar för laddning av el/hybrid bilar.
Det finns 6 laddstolpar installerade för el- och hybrid bilar.
Kontakta Anneli Nylén i 10A vid frågor kring våra p-platser.
Om man väljer att flytta från vår förening så ska nyckel till
elstolpe lämnas till Anneli Nylén.
Vårt vackra hus är K-märkt så vi har några regler för uteplatser och balkonger för fasaden och omgivningen så att vi vårdar det kulturhistoriska värdet.
Enligt regler för ett K-märkt hus får ett balkongskydd inte utgöra en permanent installation, utan måste gå lätt avlägsna. Trådspaljéer och staket för uteplatser måste harmonisera med byggnaden.
Ingen åtgärd får heller medföra olägenhet för grannar vad gäller exempelvis begränsning av tillgänglighet eller utsikt.
Man bör följa typen av växtlighet som passar in i vår miljö, dvs inte plantera ”fel stil” som t.ex höga cypresser eller annat som på något sätt kan störa utsikten för grannarna. Om man känner sig osäker över sitt val av växter rekommenderar vi att man visar upp förslaget för vår styrelse.
Planteringar på balkong - Krukor och planteringslådor får inte placeras så att växter som vattnas rinner utanför balkongen.
Avgränsande permanenta planteringar i anslutning till uteplats eller balkong måste alltid skötas väl av den boende och följa reglerna om att varsamt följa husets byggnadsstil.
Spaljéer till balkong och uteplats ska också följa de befintliga balkongräckenas rena stil med raka våg och lodräta linjer. Det är inte tillåtet med andra träfärger, ”krusiduller” kryss eller snickarglädje. Spaljéer kan vara i svartbetsat tunnare trä, "rostiga" armeringsnät, galvaniserade i zink eller svart.
Parasoller och balkongskydd med svart balkongtyg som passar till balkongerna får användas av de som önskar. Om du vill köpa metervara eller få dessa uppsydda kan du få hjälp hos Aubergine Tyg & Attityd. SVART spinnfärgad acrylväv, UV-beständig och tefloninpregnerad som stöter bort smuts och väta, färgnr 24.
Vi får inte montera markiser på vårt hus.
Styrelsen har beslutat att vi under 2024 kan grilla med gasol- eller elgrill (ej kolgrill) på sjösidan, uteplatser och
balkonger men att vi ska visa hänsyn och grilla utifrån sunt förnuft och med
omtanke. Utvärdering sker efter säsongen.
Vi tänker på miljön förstås! I vår miljöbod/soprum finns sopsorteringskärl. I din boendepärm och på väggen i soprummet står det hur man sorterar. Det är viktigt och förstås också nödvändigt att vi "plattar ihop" även de små wellpappkartongerna. På det sättet spar vi in onödiga kostnader för oss medlemmar med extra tömningar som kostar mer samt överfulla kärl som står öppna, luktar illa och drar till sig skadedjur. Större kartonger kör man själv till Kvittens sopstation. Anvisningar och öppettider finns uppsatta i soprummet.
OBS. Matavfallens gröna påsar på bilden får vi inte längre från Sevab så nu går det bra att använda valfri soppåse även till matavfallskärlet.
Gödsla tidig vår, när träden ligger i ”startgroparna”. Se till att jorden alltid är ogräsfri och lite uppluckrad. Med tanke på sitt snabba växtsätt är det bra att ge rikligt med näring. som du myllar ner i jorden och täckbarken runt träden. Välj gärna att blanda hönsgödsel och algomin trädgårdsgödsel, (en näve av varje per 2 m2) eller använd särskilt framtagen långtidsverkande NPK gödning för avenbok. Komplettera gärna med benmjöl, algomin eller trädgårdskalk några veckor efter första gödslingen, avenbok trivs i kalkrik jord. Var noga med att vattna vid torrt väder, fyll på med lite täckbark på ytan så håller den fukt bättre och hindrar ogräs att stjäla dess viktiga näring.
liten eldriven båt (Linder) att låna helt kostnadsfritt. Man bokar båten i rullstolsförrådet i uppgång 10B. Där finns även åror och nycklar. Vid fel på båten så anmäls detta till Johan Syk i 10C.
BRF ELDSUNDSVIKEN 1 © 2020